



SIĘGNIJ PO NOWE PRZEPISY!
Zobacz jak wiele nowych potraw możesz przygotować z użyciem śmietankowego serka Łaciatego. Każda okazja jest dobra, żeby sięgnąć po Łaciaty.

Minitarty z malinami
Tarty mogą być miniaturowe, ale ich smak jest wielki. Podawaj z serkiem Łaciatym, bo to jest sekret smaku, który pokochają wszyscy.
PRZEPISSkładniki:
- 2 opakowania Serka puszystego śmietankowego Łaciaty naturalny (2 x 150 g)
- 120 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 250 g mąki pszennej
- 125 g zimnego masła extra Łaciate
- 1 jajko
- 300 g malin
- Listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Serek zmiksuj z połową cukru pudru i ekstraktem z wanilii. Odstaw do lodówki.
- Mąkę wymieszaj z pozostałym cukrem. Dodaj pokrojone w kostkę zimne masło i jajko. Wyrób gładkie i zwarte ciasto, w razie potrzeby dolej 1–2 łyżeczki zimnej wody. Ciasto zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez 30 minut.
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra–dół).
- Ciasto rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4 mm. Wylep nim foremki na minitarty. Piecz 12–15 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni.
- Po ostudzeniu wyjmuj tarty z foremek, napełnij kremem śmietankowym, udekoruj malinami i miętą.

Warzywa i dorsz w curry
Zaproś rodzinę i znajomych na nową odsłonę znanego dorsza. Polska ryba, pyszny serek i azjatycki smak zrobią wrażenie.
PRZEPIS
Bajgiel z łososiem
Oto Twój bilet wstępu na nowojorskie śniadanie. Pyszna bułka z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem – jak na Brooklynie!
PRZEPIS