Takie są dania, które tu zebraliśmy.
Wybierz przepis i sam się o tym przekonaj.

Minitarty z malinami

  • 2 opakowania Serka puszystego śmietankowego Łaciaty naturalny (2 x 150 g)
  • 120 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g zimnego masła extra Łaciate
  • 1 jajko
  • 300 g malin
  • Listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Serek zmiksuj z połową cukru pudru i ekstraktem z wanilii. Odstaw do lodówki.
  2. Mąkę wymieszaj z pozostałym cukrem. Dodaj pokrojone w kostkę zimne masło i jajko. Wyrób gładkie i zwarte ciasto, w razie potrzeby dolej 1–2 łyżeczki zimnej wody. Ciasto zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez 30 minut.
  3. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra–dół).
  4. Ciasto rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4 mm. Wylep nim foremki na minitarty. Piecz 12–15 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni.
  5. Po ostudzeniu wyjmuj tarty z foremek, napełnij kremem śmietankowym, udekoruj malinami i miętą.

Kanapka z kurczakiem i serkiem kurkowym

  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 krótka bagietka z ziarnami
  • Pół opakowania Serka śmietankowego Łaciaty z kurkami
  • 2 liście sałaty karbowanej
  • Kilka plasterków ogórka
  • Kilka plasterków rzodkiewki
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • Czarny sezam do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka natrzyj przyprawą i polej olejem. Piecz w temp. 200 stopni (grzałka góra–dół) przez 25 minut. Mięso odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w plastry.
  2. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, posmaruj serkiem. Na wierzchu ułóż sałatę, mięso, pokrojone w plastry warzywa. Całość posyp sezamem.

Amerykańska Kanapka BLT

  • 1 krótka bagietka
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 100 g Serka śmietankowego puszystego Łaciaty z chrzanem
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 4 plastry pomidora

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra–dół). Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, opiecz 3–4 minut.
  2. Boczek usmaż z obu stron, aż stanie się chrupiący.
  3. Bagietkę posmaruj serkiem. Do środka włóż sałatę, plastry boczku i pomidora. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Więcej

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Łaciate