Takie są dania, które tu zebraliśmy.
Wybierz przepis i sam się o tym przekonaj.

„Sushi” z tortilli

  • 1 ogórek gruntowy
  • ¼ czerwonej papryki
  • 2 placki tortilla
  • 1 opakowanie Serka śmietankowego Łaciaty z grillowanymi warzywami 200 g
  • garść liści młodego szpinaku
  • 100 g łososia wędzonego na zimno

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę i ogórek pokrój w podłużne paski. 
  2. Tortille posmaruj serkiem. Ułóż na nim listki szpinaku, kawałki łososia i warzywne słupki. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do lodówki na 10 minut. 
  3. Tortille pokrój ostrym nożem na kawałki o długości 3 cm. 

Pasty kanapkowe na piknik - Pasta paprykowa

  • 1 opakowanie Serka śmietankowego Łaciaty z czosnkiem 135 g
  • 50 g ugotowanej lub konserwowej ciecierzycy odsączonej z wody
  • 1 plaster papryki konserwowej
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Serek zblenduj z ciecierzycą i papryką na gładką pastę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Pasty kanapkowe na piknik - Pasta rybna

  • 1 opakowanie Serka śmietankowego Łaciaty z czosnkiem 135 g
  • 150 g wędzonej makreli (waga po oddzieleniu od skóry i ości)
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Serek zblenduj z rybą i chrzanem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 
Więcej
Łaciate